Κυριακή 11 Μαΐου 2014

"Να κρατήσουμε τη νεολαία στο Λιβάδι και τη Δολίχη"

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Βασίλης Βαρνάς, περιόδευσε σε Δολίχη και Λιβάδι.
Στο Λιβάδι ο κ. Βαρνάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αρκετή ώρα με κατοίκους, ενώ τον καλωσόρισε ο οδοντίατρος και πρώην πολιτευτής, Γεώργιος Μπίσμπας.
Έγινε αποδέκτης παραπόνων για σειρά ζητημάτων όπως το θέμα του αγροτικού γιατρού, αλλά και ο δρόμος προς το Σαραντάπορο που όπως ειπώθηκε "έχει παραμείνει στα χαρτιά".
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  "Νέα πορεία" επανέλαβε τη βούλησή του για εκχώρηση περισσοτέρων αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια, ώστε μέσω της επιβεβλημένης αποκέντρωσης εξουσιών, να υλοποιείται περισσότερο έργο και ο δήμος Ελασσόνας να ακούει καθημερινά "την ανάσα" των πολιτών και στο πλέον απομακρυσμένο χωριό.
Για το Λιβάδι μάλιστα, ο κ. Βαρνάς υποστήριξε πως "ο δήμος Ελασσόνας οφείλει πάρα πολλά σ' αυτό το χωριό, το οποίο συμβάνει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και όχι μόνον. Άρα είναι τουλάχιστον υποχρέωσή μας να κάνουμε ως νέα δημοτική αρχή Ελασσόνας, ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε το Λιβάδι να παραμείνει ζωντανό και να μετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο οικισμό που θα αποτελεί για κάποιον κίνητρο να ζει".
ΣΤΗ ΔΟΛΙΧΗ

Στη Δολίχη διατυπώθηκαν παράπονα για τις μειωμένες αρμοδιότητες του προέδρου, με αποτέλεσμα την κωλυσιεργία της εξυπηρέτησης των αιτημάτων των κατοίκων αλλά και για την ανάγκη ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, η οποία είναι πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα. Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας επανέλαβε τη βούληση για ένα νέο μοντέλο διοίκησης, σε απόλυτη επαφή και εναρμονισμό με τις ανάγκες των δημοτών, ενώ για το θέμα της ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς, συμπλήρωσε πως "στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ισόρροπης ανάπτυξης της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς που έχει η επαρχία Ελασσόνας, θα πράξουμε τα δέοντα την επόμενη πενταετία, ώστε σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κρατικό μηχανισμό, να καταστήσουμε την περιοχή, τουριστικό πόλο έλξης."







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου